Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران: عبدالرضا رحمانی‌فضلی در طول این مصاحبه بارها از رابطه قبلی و قلبی‌اش به علی لاریجانی رییس مجلس صحبت کرد و گفت که از بیان این رابطه دوستانه هیچ ابایی ندارد. وقتی با او درباره انتقادات نمایندگان مجلس از جمله علی مطهری از عملکردش و اینکه این بار اجازه نخواهد داد معامله‌ای صورت بگیرد، صحبت کردیم، از اظهارات نایب رییس مجلس برآشفت و گفت اتفاقا آگاه‌ترین فرد به این موضوع آقای مطهری است و نمی‌دانم چرا این حرف را زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جماران، مشروح مصاحبه خبرگزاری ایلنا، با عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور را در ذیل می‌خوانید:

وضعیت ادامه حضورتان در کابینه آینده به کجا رسیده است؟

بقیه وزرا در این رابطه به شما چه گفته‌اند؟

روحانی برای حضورم در وزارت کشور با من صحبت کرد

اگر بگویم تقلب می‌شود! خودتان باید پاسخ این سوال را بدهید؟

آقای دکتر روحانی با من صحبت کردند و صحبت‌های اولیه شده است. ایشان اول باید به جمع‌بندی برسد و بعد تصمیم خود را اعلام کند. اما اگر منظورتان این است که با من صحبت شده است یا خیر بله، با من از سوی رئیس جمهور صحبت‌هایی شده است ولی معرفی در اختیار ایشان است.

این صحبت‌ها برای پست وزارت کشور بود؟

بله، برای وزارت کشور صحبت شده است. در این مورد هم آقای رئیس جمهور شرایط و نقطه‌نظراتی داشتند و سیاست‌هایی را برای دوره جدید مدنظر دارند که این‌ها را به من گفتند. تقریباً هم صحبت با بقیه وزرا نیز بر همین روال بوده است که احتمالاً ایشان برای هر وزارتخانه‌ای با افراد دیگری هم صحبت کرده‌اند. روحانی باید جمع‌بندی کند و بعد نظرش را بگوید.

شرایط و سیاست‌هایی که اشاره کردید از سوی رئیس‌جمهور به شما اعلام شده چه محورهایی دارد؟

یکی از اولویت‌های جدی رئیس جمهور در دوره جدید بحث سیاست داخلی بود و برای این مسئله اهمیت بالایی قائل هستند و در کنار آن روی بحث اقتصاد مقاومتی خیلی تاکید داشتند که این دوره ما باید روی بحث اقتصاد و توسعه مناطق تاکید بیشتری داشته باشیم. همچنین رئیس جمهور در صحبت با بنده روی مسئله امنیت داخلی با توجه به شرایط منطقه‌ای تاکید بسیار زیادی داشتند. در موارد دیگر آقای روحانی روی مسئله انتخابات خیلی تاکید کردند و تاکید داشتند که باید بتوانیم در انتخابات‌های بعدی آن را به صورت کاملاً الکترونیک برگزار کنیم. وقتی انتخابات دستی است و با توجه به نهادهای مختلفی که در این زمینه حضور دارند حتماً ما یک سلسله مسائل و مشکلاتی را خواهیم داشت ولی اگر بتوانیم انتخابات را الکترونیکی کنیم بیش از ۸۰ درصد مشکلات فعلی حل خواهد شد. برای همین هم آقای رئیس جمهور تاکید داشت که بحث انتخابات الکترونیک جدی گرفته شود.

پس انتخابات الکترونیک یکی از دغدغه‌های آقای رئیس جمهور بود؟

نمی‌توان اسم آن را دغدغه گذاشت. بیشتر به نظر می‌رسید که یکی از اولویت‌های جدی آقای روحانی بود که در این دور حتماً انتخابات را کاملاً الکترونیک کنیم. این مسئله حق است ما هم همیشه دنبال آن بوده‌ایم اما علی‌ایحال نتوانسته‌ایم موافقت‌ها را جلب کنیم.

در این چهار سال خودسری‌هایی که در گذشته مرسوم بوده را نداشتیم

برای دفاع از آزادی‌های قانونی و جلوگیری از برخی خودسری‌ها که در دوره چهارساله اخیر شاهد آن بودیم برنامه‌ای دارید و آیا رئیس جمهور در صحبت با شما در این مسئله تاکیدی داشته‌اند؟

ما در این چهار سال تقریباً خودسری‌هایی که در گذشته مرسوم بوده را نداشتیم اگر موردی هست نمونه‌ آن را به من بگویید. برای مثال در ۱۶ آذر امسال ما ۷۰۰ سخنرانی در سراسر کشور داشتیم. شاید به تعداد انگشتان دست برخی سخنرانی‌ها انجام نشد آن هم نه به دلیل اینکه شلوغ شود و نگذارند. گاهی یکی از طرف‌های مناظره نرفت، یا در مواردی سخنران مربوطه نتوانست بلیت هواپیما تهیه کند یا اینکه در سخنرانی‌هایی که داخل دانشگاه برگزار می‌شد خود دانشگاه تشخیص داده بود یک سخنرانی می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند اما اینطور نبوده که عده‌ای بروند و نگذارند سخنرانی‌ها برگزار شوند.

برای سخنرانی مازنی در گلستان شخصا به استاندار زنگ زدم

در بیرون از دانشگاه هم تعدادخیلی کمی سخنرانی لغو شده داشتیم، مثلاً در لرستان یک مورد را داشتیم که به سرعت و با قاطعیت برخورد شد و نهایتاً خود فرد سخنران به آن مکان نرفت. در مورد دیگری یکی از نمایندگان محترم برای سخنرانی در استان گلستان به مناسبت ۲۲ بهمن دعوت بود. در این استان فضا به گونه‌ای بود که سخنرانی ایشان لغو شده بود. در این مورد من شخصا به استاندار زنگ زدم و گفتم آقای مازنی حتماً باید برای سخنرانی به گلستان بیاید و شما هم حتماً باید امنیت ایشان را تامین کنید اما خود ایشان تشریف نبردند. بعد هم دو سخنرانی دیگر برای ایشان در استان گلستان گذاشتند که این مسائل مرتفع شود.

در موضوع آقای مطهری هم که در اوایل دولت ما رخ داد ما سریعاً برخورد کردیم. همه عوامل را شناسایی کردیم و مستندات را فوراً به دادگاه فرستادیم و هنوز هم قوه قضائیه در حال پیگیری آن است.

به افراد گزارش نمی‌دهیم

آقای مطهری و وکیل ایشان معتقدند وزارت کشور گزارش خود را به آن‌ها و حتی دادگاه نداد.

ما گزارش را به افراد نمی‌دهیم. گزارش خود را به محاکم و مراجع رسمی می‌دهیم. ما هم گزارش خود را به دادگاه دادیم. فکر می‌کنید دادگاه از کجا به این پرونده رسیدگی می‌کند؟ فکر می‌کنید همین‌طور به خیابان رفتند و از افراد خواستند که به دادگاه بیایند و توضیح دهند؟ وزارت کشور رسماً گزارش مستند خود را در مورد عوامل این حمله به دادگاه داد.

پیدا کردن آمران حمله به مطهری وظیفه ما نیست

یعنی اسناد مربوط به آمران حمله به مطهری را هم شما به دادگاه دادید؟

ما اسناد مربوط به تمام کسانی که سر صحنه بودند و دچار جرم حمله به نماینده مجلس شده بودند به قوه قضائیه دادیم. اینکه چه کسانی دستور این حمله را داده بودند را دادگاه باید پیدا کند و این وظیفه ما نیست. دادگاه در مراحل رسیدگی به پرونده باید آمران را پیدا کند.

عین همین موضوع قبلاً در قم اتفاق افتاده که زمان ما هم نبود. در آنجا به رئیس مجلس با کفش و دمپایی و مهر تعرض شد و هیچ‌یک از افراد و عوامل آن دستگیر نشدند و به دادگاه هم معرفی نشدند ولی ما در موضوع آقای مطهری این کار را کردیم و این پرونده الان در مسیر رسیدگی است.

ظرف ۱۰ روز تمام عوامل حمله به سفارت عربستان را شناسایی کردیم

آقای رحمانی‌فضلی من به عنوان یک نمونه از خودسری‌هایی که شما می‌گویید نداشتیم مسئله حمله به سفارت عربستان را مثال می‌زنم. این مسئله‌ای است که هنوز هم حل نشده.

کاملاً درست است. بخشی از مسئله رسیدگی به این موضوع مربوط به قوه قضائیه است. در ماجرای حمله به سفارت عربستان ما ظرف ۱۰ روز تمام عواملی را که آنجا بودند شناسایی کردیم و با همه مشخصات و اسناد به قوه قضائیه دادیم و آن‌ها هم برخی از این افراد را بازداشت کردند و مدتی هم در بازداشت بودند. الان هم مراحل بازجویی، بازپرسی و اقدامات قانونی در حال طی شدن است.

پرونده حمله به سفارت عربستان هنوز در مراحل قضایی است

اینکه متهمان این پرونده به راحتی به امور جاری خود می‌پردازند و حتی به پیاده‌روی اربعین می‌روند و تصاویر خود را منتشر می‌کنند گواهی بر عدم برخورد جدی با آن‌ها نیست.

این مسائل واقعاً به ما مربوط نمی‌شود و به قوه قضائیه مرتبط است. ما تا جایی که بتوانیم باید کسی که دچار جرم شده شناسایی کنیم و مستندات آن را توسط نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات تهیه کرده و آن را به قوه قضائیه بدهیم. از آن مرحله به بعد کار کاملاً از دست ما خارج است. البته پیگیری‌های لازم را می‌کنیم. در این مورد هم بار‌ها پرسیده‌ایم این پرونده در چه مرحله‌ای است و این‌ها هم پاسخ داده‌اند که هنوز در مراحل قضایی است. پس نحوه رسیدگی به این پرونده‌ها دو بخش است. ما نباید بخش مربوط به قوه قضائیه را با بخش مربوط به وزارت کشور قاطی کنیم. البته من دیده‌ام که در برخی محافل چنین بحث‌هایی را مطرح می‌کنند فکر می‌کنم شاید سطح برداشتشان از جنبه‌های حقوقی مقداری ناقص است و برداشت برخی از آن‌ها تا حدی سیاسی است البته به معنای بد سیاسی منظورم نیست. این مورد را هم رسیدگی کردیم.

وقتی قوه قضائیه حکم صادر می‌کند، دیگر از وزارت کشور کاری برنمی‌آید

اگر خاطرتان باشد در قضیه مشهد هم آقای رئیس‌جمهور در نامه‌ای به شما این اتفاق را مایه شرمساری نظام دانستند.

البته منظور آقای رئیس‌جمهور از این نامه ما نبودیم؛ منظورشان افرادی بودند که این سخنرانی را به هم زدند. آقای مطهری به مشهد رفته و دادستانی حکم صادر کرده و نیروی انتظامی را به محل سخنرانی فرستاده که این مراسم نباید برگزار شود. وقتی قوه قضائیه وارد می‌شود و حکم صادر می‌شود دیگر از دست وزارت کشور کاری برنمی‌آید.

گفتم اگر مطهری آمادگی دارد روی صندلی بایستد و سخنرانی کند

ولی گفته شد که قوه قضائیه به استاندار اطلاع داده بود و آقای استاندار هم تلفن همراه خود را پاسخ نداده بود.

خیر، این‌ها حرف‌های درستی نیست. استاندار در این مورد تشکیل جلسه داده بود و نظر خود را دراین خصوص اعلام کرده بود و آن را به دادستان هم گفته بود.

معاون سیاسی –امنیتی استانداری هم با نماینده قوه قضائیه صحبت و مکاتبه کرده بود.

من در تماس با استانداری اعلام کردم که اگر آقای مطهری آمادگی دارد در‌‌ همان محل صندلی بگذارید و آقای مطهری روی صندلی بایستد و سخنرانی خود را انجام دهد که اعلام کردند فضای این کار هم مهیا نیست و قوه قضائیه هم گفته اصلاً‌نمی‌گذاریم چنین سخنرانی صورت گیرد. پس وقتی دادستانی حکم داده مسئله به وزارت کشور مربوط نیست.

شما گزارش این اتفاقات را تهیه کردید؟

بله، در تمام مراحل این اتفاق گزارش خودرا تهیه کردیم.

سه ماه یک بار رئیس قوه قضائیه را ملاقات کنم

آیا در این رابطه با شخص رئیس قوه قضائیه هم رایزنی داشتید؟

در این موضوع خاص با رئیس قوه قضائیه تماسی نداشتم اما من به صورت دوره‌ای با رئیس قوه قضائیه جلسه دارم و سعی می‌کنم سه ماه یک بار ایشان را ملاقات کنم البته در حاشیه برخی مراسم‌ها و همچنین در حاشیه جلسه شورای عالی امنیت ملی زیاد یکدیگر را می‌بینیم و برخی مسائل را مطرح می‌کنیم. واقعاً هم نظر رئیس قوه قضائیه در این نوع مسائل نظر بسیار باز و واقعاً دموکراتیک است.

رابطه رئیس قوه قضائیه با قضات و دادستان‌ها رابطه حاکمیتی آمرانه نیست

آنطور که ما تصور می‌کنیم رابطه رئیس قوه قضائیه با قضات و دادستان‌ها یک رابطه حاکمیتی آمرانه نیست همه قضات استقلال قضایی دارند و به اقتضای شرایط خودشان تصمیم می‌گیرند اما ما هرگاه در مسائل اینگونه گیر کرده‌ایم و به ایشان مراجعه کردیم با نظر حسن، دستور پیگیری دادند.

مراحل دادرسی و قضایی ما خیلی طولانی است

فکر نمی‌کنید اینکه شما ظرف ۱۰ روز تمام مستندات مربوط به حمله به سفارت عربستان را به دادگاه داده‌اید اما این مسئله هنوز در قوه قضائیه به سرانجام نرسیده تا حدی باعث دلسردی مردم نسبت رسیدگی به اینگونه اتفاقات می‌شود؟

قطعاً اینطور است. همین هفته جلسه شورای امنیت داشتیم، دو فقره جرم در جایی اتفاق افتاده بود و‌‌ همان دو فقره را به دادستان محترم که عضو این شورا هستند گفتم باید آن‌ها را خارج از نوبت رسیدگی و برخورد کنید چون قدرت بازدارندگی در این موارد بالا است. موارد زیادی را هم داریم که به دوستان قضایی می‌گوییم و آن‌ها هم تایید می‌کنند. متاسفانه مراحل دادرسی و قضایی ما خیلی طولانی است چون قانون ما به کسی که متهم است یا در معرض اتهام است فرصت داده است که از خود دفاع کند وا ین مرحله‌ای بودن رسیدگی به پرونده‌های قضایی و موضوع تجدیدنظر از همین موارد است. ضمن اینکه متهمان چون وکلای واردی دارند اغلب از تمام مراحل قانونی و فرصت‌های قانونی استفاده می‌کنند. شاید لازم باشد در موارد خیلی خاصی قانون شرایطی را بگذارد که موضوع به صورت ویژه بررسی شود.

رسیدگی به پرونده حمله به سفارت عربستان باید سرعت پیدا می‌کرد

از نظر بنده به عنوان وزیر کشور موضوع سفارت عربستان مسئله‌ای بود که باید با سرعت انجام می‌شد چون حیثیت بین‌المللی ما در این رابطه مطرح بود و یک مسئله صرفاً داخلی نبود. ما آسیب بسیار زیادی از این موضوع دیدیم. رابطه ما با عربستان بعد از این موضوع به چالش کشیده شد. البته قبل از آن هم مسائلی با عربستان داشتیم اما حمله به سفارت عربستان درست در شرایطی رخ داد که بحث منا و کشتارهای صورت گرفته مطرح بود و همین موارد می‌توانست آن‌ها را به چالش بسیار بزرگی بکشد. اما دیدیم که حمله به سفارت عربستان به خبر اول دنیا تبدیل شد و به ضرر ما شد. برای همین معتقدم رسیدگی به پرونده حمله به سفارت عربستان باید سرعت پیدا می‌کرد. البته دوستان قضایی هم می‌گویند ما کارهای خود را انجام داده‌ایم و همه مراحل قضایی باید طی شود. در موضوع حمله به مطهری در شیراز چون یکی از اولین حواشی دولت ما بود ما با قدرت و سرعت کار را انجام دادیم ولی رسیدگی قضایی به آن طول کشید. ما هم باید به قوه قضائیه در این راستا کمک کنیم.

فکر کنم آمران حمله به مطهری هنوز محاکمه نشده‌اند

فکر نمی‌کنید درجه نظامی آمران حمله به مطهری در شیراز باعث شد که رسیدگی به این قضیه کمی طولانی شود؟

من اطلاعی ندارم. من فکر می‌کنم افرادی که الان به عنوان متهم این پرونده مطرح هستند آمران نیستند؛ افرادی هستند که سر صحنه بودند و آمران هنوز محاکمه نشده‌اند. البته مواردی را هم که اعلام شده است از درجه نظامیشان اطلاعی ندارم که بخواهم اظهارنظر کنم. البته گفته شده که برخی جلسات بوده که این افراد در آن تصمیم می‌گرفتند و این الزاماً به معنای نظامی بودن این افراد نیست. ضمن اینکه باز هم می‌گویم من از این مسئله اطلاعی ندارم.

دست مطهری برای پیگیری پرونده خودش باز است

وکیل آقای مطهری اعلام کردند که ایشان برای اعلام اسامی آمران دست نگه داشته‌اند.

من نمی‌دانم آقای مطهری می‌خواهد چه کار کند. آقای مطهری نایب رئیس مجلس است حتماً قدرت بالایی هم دارد. خواهشم از ایشان این است که همین پرونده خود را پیگیری کند. به نظر می‌رسد در این راستا دستشان باز است و قدرتش را هم دارند.

در مورد احضار استانداران چند وقت پیش در حاشیه جلسه هیات دولت با شما گفت‌وگو کردیم و شما از این مسئله ابراز بی‌اطلاعی کردید.

در حاشیه حیاط دولت من در حال عبور بودم که این سوال از من پرسیده شد.

هرچند روز یک بار یک استاندار دیگر به احضارشده‌ها اضافه می‌شود

الان مدتی از آن زمان گذشته آیا پیگیری کرده‌اید و جزئیات آن را می‌دانید؟

بله، حدود هفت استاندار احضار شده‌اند. اینکه می‌گویم حدود هفت استاندار برای این است که هرچند روز یک بار یک استاندار دیگر به احضارشده‌ها اضافه می‌شود. تعدادی شکایت به قوه قضائیه رسیده و آن‌ها به مرور همکاران ما را برای پرس‌وجو می‌خواهند برای همین هم تعداد رفت و آمد‌ها گاهی زیاد‌تر می‌شود. تا جایی که من امروز خبر دارم حدود ۶ یا ۷ استاندار احضار شده‌اند. طبق آنچه معاونت حقوقی بنده پیگیری کرده آمار آنچه مدیران استانی ما به خاطر آن احضار شده‌اند اعم از استاندار، فرماندار و بخشدار حدود ۶۲ یا ۶۳ مورد است. ما حدود ۴۰۰ فرماندار و ۲هزار بخشدار داریم و ۶۰ نفر احضار شده‌اند.

۹۰ درصد دلایل احضار استانداران تخلف نیست

تمام مواردی که در مورد همکارانمان دیده‌ام مطرح می‌کنم واقعا و انصافا به عنوان کسی که سال‌ها در این سیستم‌ها کار کرده‌ام و تخلف را می‌شناسم می‌توانم بگویم شاید ۹۰ درصد این موارد حتی تخلف هم نیست. ولی خب، شکایتی شده است و قوه قضائیه باید شکایت‌ها را مورد رسیدگی قرار دهد. ما هم به آن حق می‌دهیم و مانعی برای رسیدگی به شکایت‌ها نیست ما هم پیگیر هستیم معاونت حقوقی بنده به صورت مرتب مساله را پیگیری می‌کند وکیل گرفته‌ایم و تاکید داشته‌ایم از دیگر وکلای توانمند در بیرون هم استفاده شود. بنده خودم با دادستان محترم هم در این رابطه صحبت کردم که در این بحث‌ها به گونه‌ای حرکت نکنید که وجهه اقتدار و موقعیت نماینده عالی نظام و دولت در استان‌ها دچار خدشه شود.

احضار استانداران طوری در رسانه‌ها مطرح شد، گویی قاتل، سارق و قاچاقچی را احضار کردند

در این راستا به دادستان کل کشور اظهار گلایه کردم گفتم چرا شما هر روز می‌گویید که این تعداد استانداران را احضار کرده‌اید و برای آن‌ها کیفرخواست نوشته‌اید. کیفرخواست یکی از همکاران ما این است که با ماشین مقابل یک ستادی ایستاده و با دوستان حاضر در آن ستاد احوالپرسی کرده است و همین به عنوان تخلف تلقی شده است یا یکی از استانداران رفته در جایی سخنرانی کرده که عکس آقای روحانی هم از قبل از انتخابات در آن سالن بوده است و الان هم وجود دارد اما می‌ گویند این سخنرانی به همین دلیل تبلیغاتی بوده است. وقتی ما می‌آییم در رسانه‌ها مطرح می‌کنیم استانداران را احضار کرده‌ایم و کیفرخواست برای آن‌ها صادر شده گویی جانی قاتل، سارق و قاچاقچی را احضار کرده‌ایم.

به دادستان کل کشور گلایه کردم

همین استاندارانی که احضار شده‌اند در استان خودشان مسئول اول استان از نظر حاکمیت هستند همین قوه قضائیه همین نیروی انتظامی و همین سپاه در شورای تامین استاندار، رئیسشان است باید حرمت مدیرانمان را نگه داریم و شان و جایگاه‌ها را باید حفظ کنیم.

به دادستان کل کشور گلایه کردم گفتم اصلا نمی‌پسندم که شما می‌آیید و هر روز در این رابطه مصاحبه می‌کنید ما هم می‌توانیم ده‌ها مصاحبه راجع به ضعف‌های دستگاه‌های مختلف داشته باشیم که به طور روزانه با آن مواجه هستید اما این مساله به مصلحت نیست و ما باید موضوعات مختلف را از مراحل قانونی خود پیگیری کنیم.

ان‌شاالله قوه قضاییه با رعایت حرمت‌ها به موضوع احضار رسیدگی کند

به هر حال کار استانداران و فرمانداران و تمام مدیرانی که در معرض اتهام هستند در حال پیگیری است هم ما از طریق وزارت کشور پیگیری می‌کنیم و هم معاونت حقوقی رئیس جمهور پیگیر مساله است.

مسائل خرد را هم خود استانداران در استان خودشان پیگیری می‌کنند منتظر هستیم که قوه قضائیه انشاءالله با دقت و عدالت و رعایت حرمت‌ها و با سرعت به این موضوع رسیدگی کنند.

گزارش و مستندات تخلفات انتخاباتی را تهیه کردیم

آقای انصاری چند وقت پیش گفتند که شکایتی از سوی دولت علیه برخی فرماندهان نظامی و

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۲۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوب برای مستاجران ؛ اجاره‌بها زیاد ممنوع !

به گزارش پارس نیوز، علی خضریان درباره مصوبه مجلس مبنی بر ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، گفت: گرانی و نابسامانی بازار مسکن و اجاره‌بها ما را بر آن داشت که با تدوین طرحی از آشفته بازار جلوگیری کنیم؛ بنابراین طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی را تدوین کردیم که مراحل تصویب این طرح در مجلس طی شد و اکنون برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شده است.​

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در تشریح محورهای مصوبه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، بیان کرد: تکمیل سامانه ملی اسکان از طریق اخذ اطلاعات از دستگاه‌ها و همچنین خوداظهاری خانواده‌ها و مالکین با استفاده از طریق منوط کردن ارائه خدمات دستگاه‌ها به ثبت اطلاعات توسط مردم در این سامانه یکی از محورهای این مصوبه است.​

طراح طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی گفت: طرح شناسایی خانه‌های خالی توسط شهرداری‌ها و تأیید آن توسط سامانه ملی املاک و اسکان و ارائه مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی به موجرینی که قرارداد بلندمدت منعقد می‌کنند یا واحدهای خود را به خانواده کم درآمد دارای سه فرزند و بیشتر اجاره می‌دهند یا واحد را با قیمت مناسب اجاره می‌دهند و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای ثبت قراردادهای اجاره و خرید و فروش توسط متعاملین و مشاورین املاک در سامانه ثبت معاملات املاک از دیگر موضوعاتی است که در این طرح پیگیری می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه براساس این طرح سقف افزایش اجاره‌بها توسط شورای عالی مسکن در شرایط وجود تورم بالای ۳۰ درصد تعیین می‌شود، افزود: ساماندهی سکوهای ثبت آگهی از طریق تایید اصالت ملک با سامانه ملی املاک و اسکان و تأیید مالک یکی دیگر از اقداماتی است که براساس این طرح باید اجرایی شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس با اشاره به اینکه طبق این مصوبه برای ارائه دامنه قیمت منصفانه با استفاده از مشخصات مکانی و فنی هر واحد سامانه‌ای ایجاد می‌شود، ایجاد سکوی ثبت رسمی معاملات، اخذ عوارض از اراضی بایر و بلااستفاده و ممنوعیت خرید و فروش واحدهای طرح‌های حمایتی قبل از تکمیل واحدها را از دیگر محورهای این مصوبه برشمرد.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • برنامه‌های خود را در فرصت باقیمانده به سرانجام می‌رسانم
  • انتخابات ۱۴۰۲ توسط ۷۵ هزار نفر عوامل اجرایی استان تهران برگزار شد
  • خبر خوب برای مستاجران ؛ اجاره‌بها زیاد ممنوع !
  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند
  • راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است
  • اعضای شورا در سختی‌ها کنار مردم است
  • دستگیری عاملین نزاع و درگیری در ارومیه
  • عجیب‌ترین دستور در یک استان؛ منشی‌های خانم ممنوع شدند!